PS trekt op campagne met slogan "solide et solidaire"

"Solide et solidaire". Zo luidt de slogan waarmee de PS de campagne richting de verkiezingen van 9 juni intrekt. Met die slogan willen de Franstalige socialisten hun fundamenten op de voorgrond plaatsen.

"De PS is een solide partij die het leven van de inwoners van Wallonië en Brussel beschermt, ondersteunt en concreet verbetert. Een partij die haar verantwoordelijkheid neemt, ongeacht de omstandigheden", luidt het. Ze is bovendien "een solide partij die de kracht heeft zich te verzetten tegen separatistische ambities en het uitkleden van de sociale zekerheid en de openbare dienstverlening".

De solidariteit uit de slogan vertaalt zich in de strijd voor het behoud van de automatische indexering van de lonen, de verhoging van de pensioenen, betere arbeidsvoorwaarden, toegang tot gezondheidszorg, enzovoort. Maar het gaat ook om een partij "die voor een rechtvaardige ecosociale transitie staat voor iedereen, ongeacht het inkomen".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.