Prof. Marc Bogaert, pionier BCFI, overleden

De medische wereld nam afscheid van Professor Marc Bogaert, grondlegger en bezieler van het BCFI. Hij overleed op 5 november 2023 op 86-jarige leeftijd. Hij was gewoon hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de UGent, waar hij ook enkele jaren de functie van decaan van de Faculteit Geneeskunde bekleedde. Professor Bogaert was ook zeer actief bij de Koninklijke Academie voor Geneeskunde en bij het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek, en vervulde talloze andere verantwoordelijkheden gedurende zijn carrière.

Binnen het BCFI, dat in 1971 werd opgericht, leidde Professor Bogaert als hoofdredacteur de redactie gedurende meer dan 35 jaar. Hij bracht er experten van alle Belgische universiteiten samen. Als mentor vormde en begeleidde hij talrijke medewerkers in het domein van de farmacologie en farmacotherapie.

Zijn kernwaarden, waaronder wetenschappelijke correctheid en streven naar onafhankelijkheid en objectiviteit, vormden de pijlers van zijn werk. Bij het BCFI vormde hij een hecht team van medewerkers, gedreven door hetzelfde doel: onafhankelijke, betrouwbare en praktische geneesmiddeleninformatie geven aan artsen, apothekers, andere zorgprofessionals en studenten.

Professor Marc Bogaert was veeleisend en integer, en had als warme persoonlijkheid altijd oog voor anderen. De medewerkers van het BCFI zijn hem diep dankbaar en zullen hem herinneren als een buitengewone farmacoloog en toegewijd mens, dicht bij zijn collega's. Zijn nalatenschap zal voortleven in het werk van degenen die hij heeft geïnspireerd en begeleid.
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.