President Biden zegt dat zijn geheugen in orde is

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagavond tijdens een verklaring op het Witte Huis op boze toon gezegd dat hij geen problemen met zijn geheugen heeft. In een rapport, waarin staat dat hij niet vervolgd zal worden voor het meenemen van geheime documenten, werd hij beschreven als een goed bedoelend iemand op leeftijd met een slecht geheugen.

Hij vergat bijvoorbeeld in welk jaar hij begon en eindigde als vicepresident onder Barack Obama. Biden toonde zich in het bijzonder verontwaardigd over een opmerking in het rapport dat hij de sterfdatum van zijn zoon Beau niet meer wist.

Speciaal aanklager Robert Hur bekleedde onder de regering Trump hoge posities op het ministerie van Justitie. Zijn opmerkingen kunnen Biden (81) verder in verlegenheid brengen in zijn pogingen om de kiezers ervan te overtuigen dat hij nog vier jaar meekan.

Biden haalde onlangs twee keer Europese leiders door elkaar. Zo had hij het op een fondsenwervingsactie in New York herhaaldelijk over de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl, terwijl hij kennelijk Angela Merkel bedoelde. Iets vergelijkbaars gebeurde afgelopen weekend toen hij de Franse president Emmanuel Macron verwarde met François Mitterrand.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    09 februari 2024

    Zijn geheugen is alleszins beter dan dat van Quicky !
    Zou Quicky zich niet beter tooien met 1 keppeltje ipv de mantel der liefde nu Valentijn en de verkiezingen naderen ?