Pre-alarmfase melding apenpokken op trein - drie reizigers getest in ziekenhuis

De drie reizigers die mogelijk met apenpokken besmet zijn en van de trein in Gent-Sint-Pieters gehaald werden, worden getest op het virus in het UZ Gent, maar de resultaten waren nog niet bekend. Zopas bleek nu dat het niet om het apenpokkenvirus zou gaan maar om een andere huidaandoening", zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid., zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

In Gent werd het vooralarm van het medisch interventieplan woensdagnamiddag afgekondigd na een melding dat drie treinreizigers besmet zouden zijn met apenpokken. Bij een ticketcontrole op de trein van Welkenraedt naar Kortrijk was vastgesteld dat drie personen, waaronder twee vrouwen, niet over een transportbewijs beschikten. De drie personen moesten de trein verlaten in Gent-Sint-Pieters, maar daarna werd vastgesteld dat ze mogelijk met apenpokken besmet zouden kunnen zijn.

De drie personen werden naar het UZ Gent gebracht. Ze werden getest op het apenpokkenvirus, maar de resultaten laten nu zien dat het om een andere huidaandoening gaat. Om wellke, dat werd niet bekendgemaakt om privéredenen.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    16 juni 2022

    Als dat geen reden is voor de rode vak bont van het spoor om te staken weet ik het ook niet meer !