Pensioenextra's De Croo en Bracke onwettig

Juridische experts zijn volgens De Standaard unaniem in hun advies aan de Kamer: de pensioenextra’s Heman De Croo  (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) zijn onwettig.  De adviezen werden ingewonnen bij twee aparte advocatenkantoren door  Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS).

De vraag is nu of dat geld teruggevorderd kan worden of niet. Daar buigt het uitgebreid bureau van de Kamer zich straks over. Maar volgens de betrokken advocatenkantoren Younity en Renson, afzonderlijk geconsulteerd, zijn de pensioenen dus onwettig.

Het probleem is zoals bekend dat die ‘extra pensioenen’ niet onder de wet Wijninckx vallen. Die wet legt een absoluut plafond vast voor de pensioenen in ons land. Via de pensioenextra’s werd daar voor de oud-voorzitters een 'mouw' aan gepast zonder dat dit veel ruchtbaarheid kreeg, wat ook al niet getuigt van veel transparantie, in een sfeer van onwettigheid.

Maar daarmee is het laatste woord nog niet gezegd. De vraag is immers of die illegale pensioenen teruggevorderd kunnen worden. Daar zijn de advocatenkantoren het niet eens over. Het uitgebreid bureau van de Kamer buigt zich daar vanmiddag over. Siegfried Bracke liet al weten dat hij helemaal niets onwettigs zag in die extra's. Herman De Croo zou bereid zijn om zijn bonussen te 'schenken' aan de Stichting tegen Kanker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    15 maart 2023

    Kwijt zonder of die ongenaakbare beunhazen achter ulder bureau tje in Brussel gaan durven ons geld terug vragen aan die Vee Detten ?