Paul Stoffels met pensioen bij Johnson & Johnson

De Belg Paul Stoffels, vicevoorzitter bij Johnson & Johnson en Chief Scientific Officer bij het Amerikaanse farmabedrijf, gaat eind dit jaar op pensioen. Dat heeft de groep  bekendgemaakt.

Stoffels (59) geldt als een van de belangrijkste Belgen in de farmasector wereldwijd. Hij is sinds 2002 aan de slag bij de Amerikaanse farmagigant. Daarvoor werkte hij voor het Belgische Janssen Pharmaceutica aan de zijde van oprichter Paul Janssen. Janssen Pharmaceutica behoort al sinds de jaren zestig tot Johnson & Johnson.

Stoffels richtte uiteindelijk zijn eigen bedrijf op : Tibotec-Virco, dat aids-geneesmiddelen ontwikkelde. Dat werd in 2002 overgenomen door Johnson & Johnson, waardoor Stoffels opnieuw bij de Amerikaanse farmagroep belandde. Stoffels stuurde als Chief Scientific Officer 15.000 wetenschappers aan bij Johnson & Johnson.

De Kempenaar wil het wat rustiger aan doen, en meer tijd doorbrengen met zijn familie. Hij is wel van plan zich te blijven inzetten voor faramaceutische ontwikkelingen.

Paul Stoffels is sinds 6 mei vicevoorzitter van het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips. Hij zetelt al sinds 2018 als bestuurder bij Philips.
Zijn carrière begon hij als arts in Afrika.

> Paul Stoffels vicevoorzitter bij Philips

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.