Patiënte gijzelt huisarts tijdens huisbezoek in Waregem

Een vrouwelijke huisarts (33) is gisteren gegijzeld tijdens een huisbezoek in Waregem. De patiënte, een vrouw van 50, ging door het lint omdat ze bepaalde medicatie niet kreeg van de huisarts. Daarop sloot ze de arts op en sloeg ze de arts met een stok. De huisarts probeerde te ontkomen via een raam maar raakte daarbij gewond. De politie kon haar uiteindelijk bevrijden, meldt het parket van West-Vlaanderen.

De patiënt vroeg bij aankomst om specifieke medicatie, maar de arts weigerde die te geven. Daarop begon de vrouw zichzelf te snijden met een mes en keerde ze zich ook tegen de huisarts. Daarop werd de arts opgesloten en meer dan een uur gegijzeld. De arts kreeg ook stokslagen. Ze probeerde te ontkomen via een raam, maar raakte daarbij gewond. 

De politie kon de arts uiteindelijk bevrijden. De patiënte verschanste zich nog een tijdlang in de woning. Uiteindelijk kwam ook het Bijzondere Bijstandsteam ter plaatse. De vrouw zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen over haar aanhouding.

Het geval doet denken aan de agressie tegen de (ook al West-Vlaamse) huisarts Patrik Roelandt. Ook toen eiste de patiënt specifieke medicatie en werd de arts lichamelijk belaagd (met een mes). De huisarts bekocht het met zijn leven, wat leidde tot een debat over de veiligheid van het beroep.

> In memoriam: is Patrik Roelandt voor niets gestorven?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    28 juni 2022

    Ze had de “ drugs” beter wel voorgeschreven , Ludo van het FOD , die door het bos de bomen niet meer ziet , zou haar zeker zo niet mishandeld hebben !