Palestijnse Rode Halvemaan meldt opnieuw bombardementen rond ziekenhuis in Gazastrook

De Palestijnse Rode Halvemaan heeft dinsdag laten weten dat ze zich zorgen maakt over aanvallen vlakbij een van haar ziekenhuizen in het noorden van de Gazastrook. In dat ziekenhuis hebben burgers hun toevlucht gezocht voor Israëlische bombardementen.

De organisatie heeft het op X over "aanhoudende artillerie- en luchtaanvallen in het Tel al-Hawa gebied in Gaza, waar het al-Quds-ziekenhuis ligt".

"Het gebouw trilt en de mensen die er hun toevlucht hebben gezocht en de teams die aan het werk zijn, zijn bang en in paniek", voegde de organisatie eraan toe. De Rode Halvemaan had zondagavond al beschietingen in het gebied gemeld. 

De ziekenhuisdirecteur vertelde AFP dat het Israëlische leger de evacuatie had bevolen. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemde de oproep "zeer verontrustend" en zei dat het onmogelijk is om een ziekenhuis te evacueren zonder het leven van patiënten in gevaar te brengen.

Naast patiënten wonen er volgens de Rode Halvemaan 14.000 mensen die hun toevlucht hebben gezocht voor de Israëlische aanvallen.

Israël heeft Hamas er herhaaldelijk van beschuldigd de ziekenhuizen te gebruiken om wapens of strijders te verbergen. Hamas ontkent dat ten stelligste.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    04 november 2023

    Fake nieuws : noch de Russen noch de Joden doen dat !