Opnieuw minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen

Er liggen op dit moment nog 1.894 patiënten met een COVID-besmetting in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Sciensano. Ook de andere parameters gaan verder in dalende lijn.

Tussen 30 april en 6 mei werden dagelijks gemiddeld 4.413 coronabesmettingen geregistreerd, een daling met 8 procent op weekbasis. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in de provincie Waals-Brabant neemt het aantal besmettingen wel opnieuw licht toe. In alle andere provincies is nog een neerwaartse trend zichtbaar.

In diezelfde periode werden gemiddeld 19.456 testen per dag afgenomen, waarvan 24,7 procent een positief resultaat gaf.

Het reproductiegetal ligt op 0,92, wat betekent dat de epidemie verder aan kracht inboet.

De voorbije zeven dagen werden er elke dag gemiddeld 125 mensen in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19, een daling met 10 procent. In totaal liggen er nog 1.894 patiënten in de ziekenhuizen (-15 procent), van wie er 126 intensieve verzorging nodig hebben (-7 procent). Opvallend: in Waals-Brabant ligt er geen enkele coronapatiënt op de afdeling intensieve zorg.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.