Opnieuw meer dan duizend coronapatiënten in ziekenhuizen

In de Belgische ziekenhuizen liggen opnieuw meer dan duizend mensen die besmet zijn met het coronavirus. Zo goed als alle parameters zitten in de lift, met uitzondering van het aantal overlijdens. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano.

Van 29 november tot 5 december werden elke dag gemiddeld 76,6 mensen wegens Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, een toename op weekbasis met 22 procent. Er liggen op dit moment 1.120 mensen met een coronabesmetting in de ziekenhuizen (+28 procent), van wie 60 op intensieve zorg (+33 procent).

Tussen 26 november en 2 december werden dagelijks gemiddeld 1.152 besmettingen vastgesteld, een stijging met 23 procent op weekbasis. In die periode werden dagelijks ook ongeveer 7.394 tests afgenomen (+12 procent), waarvan zowat 16,6 procent positief bleek. 

Dagelijks overlijden intussen nog gemiddeld 2,9 mensen aan de gevolgen van een infectie. Dat is dan weer een daling met 23 procent. Sinds het begin van de pandemie bezweken in ons land al 33.086 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. 

Het reproductiegetal, dat aangeeft in welke mate de epidemie zich verspreidt, ligt momenteel op 1,12. 

In totaal hebben bijna 3.817.000 mensen in ons land een tweede boosterprik gekregen, wat overeenkomt met 41 procent van de volwassen Belgische bevolking. Bijna 72 procent van de 65-plussers ontving een tweede boosterprik.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.