Oeso krijgt 1,6 miljoen om Belgisch covidbeleid te evalueren

Een pas verschenen KB bepaalt dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) uit de pot van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu 1,6 miljoen krijgt om het Belgisch covidbeleid te evalueren.

De vraag klonk almaar luider vanuit de oppositie: waar blijft de evaluatie van het Belgisch covidbeleid? Bijna een jaar geleden werd daarvoor het licht op groen gezet op vraag van de federale regering: er zou een onafhankelijke doorlichting van het beheer van de coronacrisis komen. Premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schakelden daarvoor de Oeso in. Die reageerde toen al positief op het verzoek.

Meer precies zal de Oeso de organisatie van het crisismanagement en het herstelbeleid evalueren, net als de concrete maatregelen en hun economische, sociale en sanitaire ­effecten. De Oeso heeft een raamwerk ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de aanpak objectief te evalueren en internationaal te vergelijken. Tot nu toe werd alleen Luxemburg geëvalueerd. Dit KB maakt nu de middelen vrij om met de evaluatie te starten.

Ook de WHO is aan een evaluatieoefening bezig.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.