Nog minder dan 50 mensen per dag in ziekenhuis opgenomen met coronabesmetting

De coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. Tussen 1 november en 7 november zijn in ons land elke dag gemiddeld 48,4 mensen met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis, een daling met 28 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Er liggen nu 841 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis (-22 procent), van wie er 61 intensieve verzorging nodig hebben (+2 procent).

Het aantal nieuwe besmettingen daalde tussen 29 oktober en 4 november met 45 procent, tot gemiddeld 650 per dag. Er werden 29 procent minder testen uitgevoerd dan een week eerder. De positiviteitsgraad bedraagt 14,0 procent (-3,3 procent).

In dezelfde periode stierven elke dag gemiddeld bijna 5 (4,7) mensen met of aan het virus, een daling met 34 procent. In totaal kwamen sinds het begin van de pandemie al 32.959 mensen om het leven.

Het reproductiegetal ligt op 0,83. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.