Nieuwe covid-vaccinatiecampagne start in september

De nieuwe vaccinatiecampagne tegen covid-19 start midden september. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits na de interministeriële conferentie.

Vlaanderen volgt het advies van de Hoge Gezondheidsraad en beveelt het vaccin sterk aan voor de risicogroepen. Het gaat om iedereen van 65 jaar of ouder of in langdurige zorg, personen met eerder vastgestelde comorbiditeiten, alle personen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen. Dat zijn in totaal zo'n 2 miljoen mensen.

Voor alle anderen is de vaccinatie niet specifiek aanbevolen, maar het staat iedereen vrij om toch een prik te gaan halen. De vaccins zullen worden toegediend door huisartsen, apothekers, thuisverpleegkundigen, arbeidsartsen en coördinerend raadgevend artsen in de woonzorgcentra. Vaccinatiecentra komen er niet.

Vlaanderen verwacht dat de vaccinatie zal lopen van midden september tot midden november. Eerst komen de inwoners van de woonzorgcentra aan de beurt en ook de meest kwetsbaren die hiervoor zelf een afspraak maken bij hun arts of apotheker. Daarna volgen de andere prioritaire doelgroepen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.