Neymar (PSG) met succes geopereerd door Pieter D'Hooghe, zoon van Michel

Neymar heeft in Doha, Qatar, een operatie ondergaan aan zijn enkel, die hij op 19 februari tijdens de Ligue 1-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Lille geblesseerd raakte. "Neymar Jr onderging  een operatie in het Aspetar Hospital in Doha, door de professoren Pieter D'Hooghe, James Calder en Rodrigo Lasmar. De operatie is zeer goed verlopen. De speler zal nu een protocol van rust en verzorging volgen", aldus de Parijse club in een verklaring.
Pieter D'Hooghe, de ziekenhuisarts belast met enkelblessures, is de zoon van Michel D'Hooghe, de voormalige voorzitter van Club Brugge en de Belgische bond.
De 31-jarige Braziliaanse spits kan tot vier maanden uitgeschakeld zijn. PSG, gecontroleerd door het Qatarese investeringsfonds QSI, had eerder al gezegd dat Neymar een "reparatieoperatie aan zijn banden zou ondergaan om een groot risico op herhaling te vermijden" aan zijn rechterenkel, die al meermaals geblesseerd is geraakt.
Neymar werd eerder behandeld bij Aspetar door James Calder in januari 2019.
Zijn blessures zijn verveelvoudigd sinds hij in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro bij PSG kwam en hij heeft daardoor en ook door schorsingen meer dan 100 wedstrijden moeten missen.
De verwachting is dat Neymar dit seizoen geen wedstrijden meer zal spelen voor PSG, dat zich nu alleen nog inzet voor de competitie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    11 maart 2023

    Van Roeselare platse to the Top of the World : proficiat !