Net geen 100 coronapatiënten per dag opgenomen in ziekenhuizen

Er werden tussen 29 december en 5 januari in ons land dagelijks gemiddeld 96 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Dat  zijn er een kwart minder dan in de week ervoor, zo blijkt uit de gegevens op het dashboard van Sciensano.

In het totaal liggen er nu 1.506 patiënten met of wegens COVID-19 in de Belgische ziekenhuizen, een daling met 23 procent. Op de afdeling intensieve zorg liggen nu 100 coronapatiënten, 2 procent minder dan zeven dagen eerder.

Tussen 27 december en 2 januari testten dagelijks gemiddeld 865 personen positief op het coronavirus, een daling met 37 procent in vergelijking met de week voordien. Het aantal uitgevoerde testen is met ruim een kwart gedaald, met een gemiddelde van 7.920 testen per dag. De positiviteitsratio zakt naar 12,8 procent. 

In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 11 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een daling met 6 procent ten opzichte van de vergelijkingsperiode. Het reproductiegetal zit nu op 0,8.

Terwijl de incidenties in de meeste sectoren licht stijgen of blijven steken op een plateau, blijven die van de zorgsector stijgen tot een stuk boven die van de algemene bevolking. Het hoogste aantal besmettingen is er bij werknemers in serviceflats, algemene ziekenhuizen en woonzorgcentra. De gemiddelde incidentie in de werkende bevolking ligt 27 procent lager dan die in de algemene bevolking, maar is toch op 14 dagen met 32 procent gestegen. 

In totaal hebben op 3 januari meer dan 3.860.000 personen een tweede booster gekregen, of 42 procent van de volwassen Belgische bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.