Nederland verhoogt alarmniveau corona

Nederland verhoogt het alarmniveau in verband met de coronapandemie gezien het oplopend aantal besmettingen. Dat maakte minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dinsdag bekend.

Het alarmniveau, dat de druk op de zorg en de samenleving door het coronavirus aangeeft, gaat van één naar twee (op vier). Kwetsbare mensen worden nadrukkelijk opgeroepen om een boostervaccin te laten zetten. Voor iedereen geldt het advies om een aantal basisregels te volgen, zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en bij symptomen een zelftest doen.

In de afgelopen week registreerde het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM net geen 24.000 bevestigde besmettingen met COVID-19, het hoogste aantal sinds eind juli. In vergelijking met vorige week gaat het om een stijging met bijna een kwart.

Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt snel toe. In de afgelopen week zijn 601 mensen vanwege coronabesmettingen opgenomen, tegen 485 een week eerder, aldus het RIVM. Het aantal meldingen van sterfgevallen door COVID-19 steeg in een week tijd van 20 naar 39.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.