KU Leuven onderzoekt veiligheid geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap

Het zogenaamde 'citizen science-project' zoekt zwangere deelnemers. Veel vrouwen gebruiken medicatie tijdens hun zwangerschap. Toch weten we voor veel geneesmiddelen die op de markt zijn nog te weinig over hun veiligheid tijdens de zwangerschap, luidt het. Hier wil het BELpREG-project van de KU Leuven iets aan veranderen.

BELpREG zoekt zwangere vrouwen die tijdens en na hun zwangerschap online vragenlijsten willen invullen over hun geneesmiddelengebruik, eventuele zwangerschapscomplicaties en de gezondheid van moeder en kind. De gegevens die vrouwen registreren, helpen de veiligheid van geneesmiddelen beter in kaart te brengen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de BELpREG-website op eender welk moment tijdens hun zwangerschap. Ook zwangere vrouwen die géén geneesmiddelen nemen, kunnen meedoen. ​

BELpREG is het enige zwangerschapsregister in België. Meer informatie vind je op de website van het project (www.belpreg.be) en op sociale media (facebook)  en instagram.

Contactpersonen
Neem bij vragen contact op met de onderzoekers via het algemeen e-mailadres info@belpreg.be of rechtstreeks met BELpREG-coördinator Dr. Michael Ceulemans (michael.ceulemans@kuleuven.be), hoofdonderzoeker professor Veerle Foulon (veerle.foulon@kuleuven.be) of doctoraatsonderzoeker Laure Sillis (laure.sillis@kuleuven.be).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.