Najaarsgolf is begonnen in Nederland: aantal coronagevallen schiet omhoog

In Nederland is de najaarsgolf van het coronavirus nu echt begonnen. Dat stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vast nu er steeds meer positieve gevallen opduiken. Het RIVM adviseert mensen om zichzelf te testen bij klachten, om thuis te blijven bij een positieve test, en om de boosterprik te halen.

In de afgelopen week zijn bij onze noorderburen 19.031 positieve tests geregistreerd, het hoogste aantal sinds begin augustus. In een week tijd is het aantal positieve tests met 55 procent toegenomen.

Vorige week zijn 485 mensen vanwege hun coronabesmetting in een ziekenhuis opgenomen. Bij 26 van hen waren de klachten zo erg dat ze door corona op de intensieve zorgen belandden. Voor beide groepen zijn het de hoogste aantallen sinds eind juli. 

Ook laten steeds meer mensen zich testen. Zo zijn vorige week 23.048 coronatests uitgevoerd. Ook dit is het hoogste aantal sinds eind juni. Vergeleken met de week ervoor steeg het aantal tests met 47 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.