Moderna gaat 460 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van vaccins in Kenia

Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna gaat in Nairobi een productiefaciliteit bouwen voor een zogenaamd mRNA-vaccin. De bouw zal ongeveer 500 miljoen dollar (iets minder dan 460 miljoen euro) kosten, zo maakte de Keniaanse president William Ruto donderdag bekend.

"Dit wordt de enige faciliteit in zijn soort op het Afrikaanse continent", zei Ruto op een regionale handelstop van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

"De investering van Moderna zal een katalysator zijn voor de medische en farmaceutische industrie, niet alleen in Kenia, maar op ons hele continent", aldus Ruto.

In een verklaring liet Moderna weten dat de ultramoderne faciliteit tot 500 miljoen doses vaccin per jaar zal produceren, maar het gaf geen datum voor de start van de productie.

"We hopen de innovatie van mRNA naar de mensen in Afrika te brengen in gebieden met acute infecties van de luchtwegen, hardnekkige infectieziekten zoals hiv of epidemische bedreigingen zoals zika en ebola", zei Moderna-baas Stephane Bancel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.