Medista - "Tijd dat Vandenbroucke opstapt" (Depoorter)

Kamerlid Kathleen Depoorter van oppositiepartij N-VA vindt dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) ontslag moet nemen. Ze reageert daarmee op de bevindingen van het vooronderzoek van de Federale Interne Audit in het Medista-dossier.

"Duidelijke integriteitsschendingen door een topambtenaar, tuchtprocedures, het parket dat er bij geroepen wordt en algemene incompetentie bij aanbestedingen. Vandenbroucke ging zogezegd de puinhoop na de Zweedse regering op Volksgezondheid opruimen. Ik kan alleen maar vaststellen dat het nooit erger is geweest. Tijd dat de minister zijn verantwoordelijkheid neemt", aldus Depoorter.

Zij vindt het opmerkelijk dat de FIA op drie integriteitsschendingen stuit terwijl het vooronderzoek zich enkel intern bij de federale overheid kan afspelen. Het onderzoek kan voor Depoorter ook maar een eerste stap zijn. "Het FIA beveelt aan om de handelingen van topambtenaar V.H. in het Medista-verhaal verder te onderzoeken, een tuchtonderzoek op te starten en het parket in te lichten. Zo'n aanbeveling doe je niet als er geen duidelijke malversaties zijn gebeurd."

Het is niet de eerste keer dat de N-VA'ster om het ontslag van de minister vraagt in het dossier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.