Stichting tegen Kanker reikt Beauty Grants en Social Grants uit

De Stichting tegen Kanker heeft dinsdag voor de derde keer Social Grants uitgereikt, aan projecten over heel België die de levenskwaliteit van kankerpatiënten verhogen. Voor het eerst werden daarnaast ook Beauty Grants uitgereikt, voor projecten die inzetten op onco-esthetiek. De 50 laureaten ontvingen samen ruim 2,2 miljoen euro.

De projecten werden geselecteerd door een onafhankelijke jury. Die koos voor projecten die zoveel mogelijk patiënten bereiken en hoogkwalitatief zijn, en bovendien structureel kunnen worden ingebed in het aanbod van het ziekenhuis.

Er werden 24 Social Grants uitgedeeld aan projecten die kankerpatiënten op een 'integratieve' manier benaderen. Dat wil zeggen dat de focus onder meer ligt op de mens achter de patiënt, als een fysiek maar ook als een mentaal en sociaal wezen. De steun die de individuele projecten krijgen, gaat van 5.000 tot 100.000 euro, en is voor alle projecten opgeteld goed voor 966.160 euro.

De Beauty Grants zijn bedoeld voor initiatieven die zich richten op schoonheidsverzorging voor kankerpatiënten. In deze categorie werd 1.261.424 euro verdeeld over 26 projecten, waarbij het minimaal om 18.530 en maximaal om 75.000 euro ging.

Door de projecten meerdere jaren financieel te steunen, wil Stichting tegen Kanker hen helpen groeien en de kans bieden om structurele financiering te vinden. "De levenskwaliteit tijdens en na de ziekte is een prioriteit geworden in de oncologie. Stichting tegen Kanker heeft daartoe bijgedragen door jarenlang zelf pilootprojecten te organiseren. En die pilootprojecten hebben de mensen op het terrein geïnspireerd. Nu is het moment gekomen om hen de fakkel over te dragen. En dat is de bestaansreden van de Social Grants en de Beauty Grants", besluit dr. Didier Vander Steichel, algemeen directeur van de organisatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.