Aantal bevestigde griepgevallen bij huisarts onder de epidemische drempel (Sciensano)

Het aantal huisartsconsultaties voor griep is de voorbije week (27 februari tot 5 maart) gedaald onder de epidemische drempel. "We moeten echter afwachten of dit volgende week met meer volledige resultaten wordt bevestigd", stelt Sciensano in zijn wekelijks griepbulletin.

Op basis van voorlopige gegevens, werden de afgelopen week geen bevestigde griepinfecties gevonden onder de patiënten in het peilnetwerk die de huisarts raadpleegden voor griepachtige klachten. "Dat betekent dat het aantal huisartsconsultaties terug onder de epidemische drempel voor griep ligt (50 per 100.000 inwoners) en dat de griepepidemie dit griepseizoen van week 50 in 2022 tot en met week 8 van 2023 geduurd zou hebben. Dit moet echter volgende week bevestigd worden met meer volledige gegevens", luidt het.

De wekelijkse incidentie van huisartsconsultaties voor griepachtige klachten bleef stabiel op 303 raadplegingen per 100.000 inwoners. Een week eerder lag de incidentie op 281/100.000. 

De wekelijkse incidentie van huisartsconsultaties voor andere acute luchtweginfecties steeg naar 1.275 raadplegingen per 100.000 inwoners, tegen 857/100.000 de week voordien. Anderzijds daalde het aantal ziekenhuisopnames voor ernstige acute luchtweginfecties verder naar 0,4 opnames per 100.000 inwoners.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.