WHO eert carrière van Peter Piot

De Belgische viroloog Peter Piot wordt zondag door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geëerd voor zijn "levenslange toewijding aan de gezondheid". Dat heeft de WHO donderdag aangekondigd.

Piot zal een 'Global Health Leaders Award' krijgen, net als de Congolese professor Muyembe-Tamfum. "Beiden zijn gerenommeerde wetenschappers die nauw betrokken waren bij de ontdekking van het ebolavirus, alvorens leidende posties te bekleden op gezondheidsvlak wereldwijd", zegt de WHO in een persbericht.

Wat Piot betreft, verwijst de organisatie ook naar zijn "uitzonderlijke leiderschap tegenover de hiv/aids-epidemie en andere beduidende wereldwijde gezondheidsuitdagingen", en naar zijn rol bij het lanceren van bijvoorbeeld UNAIDS, het aidsprogramma van de Verenigde Naties. 

"In een periode van meerdere noodtoestanden, gezondheidscrisissen en conflict, erkennen we dat leiderschap op het vlak van volksgezondheid en wetenschappen belangrijker zijn dan ooit om de wereldwijde gezondheid te verbeteren", zegt WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus. "De laureaten verpersoonlijken die passie."

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de openingssessie van de 76e wereldgezondheidsbijeenkomst, op zondag 21 mei in het Zwitserse Genève.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.