Gezondheidsministers zitten woensdag samen over vaccinatiestrategie

De verschillende ministers van Volksgezondheid van het land komen woensdag bijeen om de vaccinatiestrategie tegen COVID-19 te bespreken. Een advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) over drie vragen van federaal minister Frank Vandenbroucke (sp.a) wordt de dag ervoor verwacht.

"Er zitten haperingen in het systeem die moeten worden opgelost en daar werken we aan", gaf de minister, die ten gast bij RTL-TVI, zondag toe.

De minister stelde eerder drie vragen aan de HGR. Daarop wordt dinsdag een antwoord verwacht. Vandenbroucke vroeg de HGR of het een mogelijkheid is om het vaccin van AstraZeneca toe te dienen aan 55-plussers. Nu is dat vaccin in ons land enkel bestemd voor mensen tussen 18 en 54 jaar oud. Daarnaast stelde de minister ook de vragen of het mogelijk is om de tweede dosis van het Pfizer-vaccin niet na 21, maar na bijvoorbeeld 42 dagen te geven, en of één prik in plaats van twee zou kunnen volstaan.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Benni SCHARF

    01 maart 2021

    Heft protocol van Pfizer waarbij de tweede dosis op 21 dagen vooropgesteld wordt, is de enige die toegepast werd om de doeltreffendheid van het vaccin te garanderen.
    Elke “opschuiving” en zeker “schorsing” van de 2de shot is louter speculatie, heeft niet de goedkeuring van de fabrikant en betekent ronduit “Russische roulette” spelen met de gezondheid van de bevolking.
    Op het randje van het misdadige!