Oostenrijk reageert geschokt op zelfmoord arts die bedreigd werd door antivaxers

In Oostenrijk wordt geschokt gereageerd op de zelfmoord van een vrouwelijke arts die bedreigd werd omdat ze campagne voerde voor vaccinatie tegen COVID-19. Zondagavond wordt in de stad Steyr een wake gehouden. Maandag zal in het centrum van Wenen een herdenking worden georganiseerd met een zee van lichtjes. Dat kondigde initiatiefnemer David Landau aan op Twitter, onder de hashtag YesWeCare.

Voor de praktijk van de arts en voor het ministerie van Volksgezondheid in Wenen werden al bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken.

De vrouwelijke arts Lisa-Maria Kellermayr werd meermaals in de Oostenrijkse media opgevoerd om de coronamaatregelen te verdedigen. Maar ze kreeg doodsbedreigingen en besloot een maand geleden haar praktijk te sluiten. De vrouw kreeg politiebescherming, maar voelde zich volgens haar omgeving niet voldoende gesteund door de autoriteiten. Haar overlijden raakte afgelopen vrijdag bekend. 

De ordediensten voerden al een onderzoek naar de dreigbrieven die de vrouw ontving en zetten dat onderzoek ook na haar dood verder, klinkt het nu.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    01 augustus 2022

    Jammer voor deze moedige vrouw dat ze geen praktijk had in België , anders zou Ludo van het FOD haar zeker gesteund hebben als ze van zich afbeet !

  • Joris Leenders

    01 augustus 2022

    Zonder de Collega of de omstandigheden te kennen,
    en eigenlijk doet dat er ook niet toe:

    Hadden jullie echt geen betere foto van haar dan dit ???

    even Googlen geeft een meer flatterend, minstens een ander beeld bv:
    https://www.springermedizin.at/gesundheitspolitik/asthma-bronchiale/es-gab-keine-fragen-an-mich/19074378
    https://www.derstandard.at/story/2000137920418/lisa-maria-kellermayr-19852022