Kinepolis Antwerpen op 25 september vaccinatiecentrum

In de Antwerpse Kinepolis zal vanaf 25 september een vaccinatiecentrum draaien tegen het coronavirus.De huisartsen en apothekers staan in voor het toedienen van het vaccin. Het centrum is een initiatief van de Eerstelijnszone (ELZ) Antwerpen Centrum en mikt vooral op kwetsbare doelgroepen terwijl het de druk op huisartsen en apotheklers wil verminderen. Het gaat enkel om een vaccinatiemoment dat wellicht nog enkele keren in het najaar herhaald zal worden.

Intussen kunnen de huisartsen zich op de meest kwetsbaren focussen die moeilijk mobiel zijn. De anderen krijgen de kans om zich naar het vaccinatiepunt te begeven. De piek van het aantal coronabesmettingen - dat nu al in stijgende lijn zit - wordt op 15 oktober verwacht en daar wil het centrum op anticiperen. Zowat 150.000 mensen komen mogelijk in aanmerking voor vaccinatie in Kinepolis.

Het centrum is wel niet permanent open, het gaat alleen om een vaccinatiemoment op 25 september waarna een evaluatie volgt. Het betreft een initaitief van ELZ Antwerpen (Eersteljnszone).

Een afspraak maken kan via de huisarts of apotheker vanaf volgende week maandag en op www.vaccovid.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.