Kamer keurt basis voor gebruik PLF buiten pandemie nog niet goed

De plenaire Kamer heeft het licht nog niet op groen gezet voor het wetsontwerp dat een wettelijke basis biedt voor reisbeperkingen buiten een periode waarin de pandemiewet van kracht is. De Kamer keurde amendementen goed van de meerderheid, waardoor de tekst in zijn geheel pas volgende week kan worden goedgekeurd.

Net als andere landen voerde België tijdens de coronaperiode een Passenger Locator Form (PLF) in, om de gezondheidstoestand te controleren van mensen die in ons land aankwamen. De overheid kon terugvallen op de zogenaamde Pandemiewet uit 2021 om zo'n controlemiddel te gebruiken. De wet is echter niet meer in voege sinds maart 2022. Het nieuwe wetsontwerp moet een wettelijke basis bieden voor het gebruik van het PLF wanneer de Pandemiewet niet geactiveerd is.

De wettekst brengt ook preciseringen aan over de rol van het informatieveiligheidscomité (IVC). Dat heeft specifieke taken op het vlak van de informatieveiligheid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.