Kaap van 1 miljoen coronavaccinaties tijdens herfstcampagne overschreden

Er zijn momenteel al meer dan 1 miljoen coronavaccins geplaatst en geregistreerd tijdens de herfstvaccinatiecampagne 2023. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).

Voor de nieuwe vaccinatiecampagne zijn er voor Vlaanderen ruim 2,8 miljoen vaccins beschikbaar. Momenteel zijn er bijna 1,9 miljoen dosissen besteld door de lokale vaccinatoren (huisartsen en apothekers). 

Het grootste deel van de meer dan 1 miljoen vaccins is toegediend en geregistreerd door huisartsen (535.138), gevolgd door apothekers (250.527) en woonzorgcentra (74.297). Daarnaast werden er ook al enkele tienduizenden coronavaccins geplaatst via ziekenhuizen en op plaatsen zoals CAW's, revalidatiecentra, bedrijfsgeneeskundige diensten en VAPH-zorgaanbieders.

De vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, mensen met een verminderde weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en het personeel in de zorgsector. Dat zijn de zogenaamde prioritaire groepen. Vaccinatie is aanbevolen voor zowat 2 miljoen Vlamingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.