Jordanië heeft medische noodhulp gedropt in Gaza

Het Jordaanse leger heeft in de nacht van zondag op maandag medisch materiaal gedropt voor een Jordaans veldhospitaal in Gaza. Dat heeft koning Abdullah II gemeld op X.

"Ons onbevreesd luchtmachtpersoneel heeft om middernacht vanuit de lucht dringende medische hulp gedropt voor het Jordaanse veldhospitaal in Gaza. Het is onze plicht om onze broeders en zusters te helpen die gewond raakten in de oorlog in Gaza. We zullen er altijd zijn voor onze Palestijnse broeders", klinkt het. De koning postte ook een foto van een kist met daarop een Palestijnse vlag die in een militair vliegtuig wordt geladen.

Israël heeft een embargo afgekondigd tegen niet-gecontroleerde hulpverlening aan Gaza. Tel Aviv eist dan ook dat alle hulpgoederen, die tot nu toe enkel de Gazastrook bereiken via de grensovergang met het Egyptische Rafah, geïnspecteerd worden. Bedoeling is om te voorkomen dat er wapens binnengesmokkeld worden voor de extremistische beweging Hamas, die de Gazastrook controleert. Hulporganisaties laken dat de hulpgoederen die tot nu toe in vrachtwagens de Gazastrook bereikt hebben, verre van voldoende zijn. 

Het is momenteel niet duidelijk of de goederen werden geleverd met medeweten of toestemming van Israël.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.