Johnson & Johnson wil schikking van 8,9 miljard dollar over babypoeder

Farmaciegigant Johnson & Johnson (J&J) stelt voor om 8,9 miljard dollar te betalen in een schikking over babypoeder dat mogelijk kankerverwekkend is. Met het hoge bedrag, verspreid over de volgende 25 jaar, wil het Amerikaanse concern af van alle gerechtelijke procedures.

J&J is namelijk verwikkeld in meer dan 40.000 rechtszaken wegens klachten over het talkpoeder, waarin asbest zou zitten. In de loop der jaren zouden duizenden vrouwen daardoor eierstok- of asbestkanker hebben opgelopen. J&J houdt evenwel vol dat het talkpoeder niet schadelijk is, ook dinsdag nog.

Het stopte wel eerder al met de verkoop van de producten. Het talkpoeder leverde het bedrijf de afgelopen jaren al veroordelingen op waarbij het miljarden dollars aan schadevergoedingen moest betalen. In oktober 2021 werd het filiaal LTL afgesplitst van J&J om de verliezen te dempen, nu wordt het faillissement aangevraagd voor dit bedrijfsonderdeel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    05 april 2023

    De resterende stock zal milieuvriendelijk vernietigd worden via het poederen van Donald’s “ kruis “!