Jasmien Coenen volgt Joris Van Assche op als Managing Director (Medaxes)

Medaxes laat weten dat de raad van bestuur Jasmien Coenen heeft benoemd tot nieuwe managing director. Zij neemt het roer over van Joris Van Assche die op 8 augustus onverwacht overleed.

Jasmien Coenen was tot voor kort CEO van Goed, een zorgretailer actief in Vlaanderen met een netwerk van onder meer een 80-tal apotheken. Gedreven om grote transformaties te leiden, begeleidde zij daarbij de fusie van 14 vennootschappen. Ze kan bogen op meer dan10 jaar ervaring in de gezondheidssector en vervulde meerdere managementfuncties in het bedrijfsleven. Ondernemerschap met een ‘purpose’ is wat haar drijft.
 
“De gezondheidszorgsector is in volle beweging. Na de coronacrisis, die zeker ook opportuniteiten heeft gebracht om langverwachte hervormingen in gang te zetten, is het momentum daar om die hervormingen structureel en op lange termijn te verankeren", aldus Jasmien Coenen. "De industrie van de generische en biosimilaire geneesmiddelen, andere geneesmiddelen waarvan het octrooi is afgelopen en zelfzorgproducten heeft hierin een zeer belangrijke rol te spelen. Ik ben opgetogen dat ik hieronder mee mijn schouders kan zetten. Vanuit mijn professionele verleden deel ik de visie dat toegankelijke en betaalbare geneesmiddelen een belangrijke bijdrage leveren tot een kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Dit vind ik uiteraard terug in de missie en doelstelling van Medaxes. Het voelt aan als een puzzelstukje dat mooi past in heel mijn loopbaan."

Jef Hus, voorzitter, bevestigt: “Met haar leiderschap, expertise en drive zal Jasmien samen met haar team en de raad van bestuur de missie en visie van Medaxes verder ontwikkelen en uitdragen. In haar enthousiasme en haar focus op samenwerking met diverse stakeholders vonden we een echte klik op het vlak van visie en waarden. We geven Jasmien alle steun en vertrouwen om deze uitdaging waar te maken.
Jasmien Coenen start als nieuwe managing director van Medaxes op 1 oktober 2022.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.