Vivaldi-meerderheid wil dat abortus-rapport in de Kamer wordt voorgesteld

De parlementaire meerderheid van Vivaldi heeft vrijdag gevraagd dat het wetenschappelijk comité zijn rapport met aanbevelingen over de abortus-wetgeving, in de Kamer zou voorstellen. Dat zou kunnen voor de gemeenschappelijke commissies Gezondheid en Justitie, zegt de PS-fractie.

Ze heeft al een verzoek terzake ingediend bij beide commissies.

Een synthese van het rapport van het wetenschappelijk comité werd vrijdag aan de pers voorgesteld. Begin april zouden ook de volksvertegenwoordigers de presentatie krijgen, zodra de technische vertaalmaatregelen zijn afgerond.

In het advies van het wetenschappelijk comité, samengesteld uit experts van zeven universiteiten die artsen opleiden in ons land, is onder meer sprake om de minimumtermijn voor een abortus te verlengen tot 18 weken zwangerschapstermijn. Momenteel ligt de grens op 12 weken. Het comité werd opgericht nadat een wetsvoorstel van de PS om de termijn te verlengen werd geblokkeerd door CD&V.

Lees ook : Abortus in België moet kunnen tot minstens 18 weken zwangerschap (wetenschappelijk comité)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.