Israëlisch-Palestijns conflict - Kaap van 25.000 doden gerond in oorlog in Gazastrook

Bij de oorlog in de Gazastrook zijn al 25.105 mensen om het leven gekomen. Dat zegt het door Hamas bestuurde ministerie van Gezondheid zondag in een nieuwe balans. De meerderheid van de slachtoffers bestaat uit vrouwen, adolescenten en kinderen.

Zaterdag was nog sprake van 24.927 doden, in 24 uur tijd zijn er dus 178 dodelijke slachtoffers bijgekomen. Hamas spreekt ook over 62.681 gewonden die bij het geweld gevallen zijn.

De oorlog tussen Israël en de Palestijnse extremistische organisatie Hamas ging van start na de door Hamas geleide terreuraanvallen tegen Israël op 7 oktober.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 januari 2024

    Dat die laatste paragraaf heel belangrijk is heeft Bartje Schols , die nu in vol ledig psychisch evenwicht is , effe lekker gedemonstreerd net 1 week geleden in Ter Zake aan die Palestijnse dichteres !
    Proficiat Bart voor je moed !

  • Marc DE MEULEMEESTER

    22 januari 2024

    Gelukkig hebben jullie de laatste paragraaf niet vergeten !
    De Joden kwamen ook in opstand in het getto van Warschau : ze hadden toch niets meer te verliezen en waren beter af dan de collega’s schapen die naar de slachtbank en de gaskamers van Auschwitz begeleid werden !