Iriscare betaalt vanaf 1 januari 2024 individuele hulpmiddelen terug

Vanaf 1 januari 2024 komt Iriscare in het Brussels Gewest tussen bij de aankoop van individuele hulpmiddelen voor de inclusie van personen met een handicap. Zo staat in een voorontwerp van ordonnantie dat het Verenigd College in eerste lezing goedkeurde, zo meldt de Brusselse instelling die instaat voor de sociale bescherming in het Gewest.

Iriscare kent vandaag al mobiliteitshulpmiddelen toe, maar daar komt na de parlementaire goedkeuring van de ordonnantie een nieuwe bevoegdheid bij. Via de Brusselse verzekeringsinstellingen kent Iriscare vanaf 2024 ook individuele hulpmiddelen voor de inclusie van personen met een handicap toe. 

Wat zijn individuele hulpmiddelen voor de inclusie? Iriscare verleent een financiële tegemoetkoming voor de aankoop van materiële hulpmiddelen om personen met een handicap in hun dagelijks leven te ondersteunen. Dat kan zijn voor brailleleesregels, een medisch bed, de terugbetaling van verbeteringen aan de woning of voor specifiek materiaal dat de zelfredzaamheid van personen met een handicap vergemakkelijkt en vergroot.

Vanaf 2024 kunnen de Brusselaars deze individuele hulpmiddelen rechtstreeks bij hun ziekenfonds aanvragen, meldt Iriscare nog in een mededeling.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.