Iran start onderzoek naar vergiftigingen op meisjesscholen

De Iraanse autoriteiten hebben een onderzoek aangekondigd naar de mysterieuze vergiftigingen op meisjesscholen verspreid over het hele land. Een speciaal daartoe opgerichte commissie zal zich over de zaak buigen en legt binnen twee weken haar verslag voor, melden Iraanse media.

Bij het onderzoek zijn onder andere vertegenwoordigers van de ministeries van Onderwijs en van Gezondheid betrokken, evenals de geheime dienst van het land.

Al maanden wordt Iran geteisterd door mysterieuze vergiftigingen op scholen. De eerste gevallen werden in november gemeld en intussen is er volgens Iraanse media sprake van duizenden incidenten. De Iraanse regering gaat ervan uit dat de aanvallen doelgericht zijn, want er worden bijna uitsluitend meisjesscholen getroffen. In het hele land worden schoolmeisjes behandeld in ziekenhuizen. Ouders en familieleden zijn woedend, ook omdat er nog steeds geen officiële verklaring is, en tijdens demonstraties werd meer veiligheid voor schoolkinderen geëist. 

De incidenten zetten de Iraanse regering nog verder onder druk nadat protesten naar aanleiding van de dood van Mahsa Amini, die op 16 september vorig jaar overleed nadat ze was opgepakt door de zedenpolitie, al resulteerden in de ergste politieke crisis sinds decennia in het land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    07 april 2023

    Zelfs de Meester spionnen van den FSB van VladiMIR kunnen maar niet vinden wie de vergiftiging van Navalny en al die anderen op zijn kerfstok heeft en moeten derhalve besluiten dat Navalny & Co in het buitenland “gif”(t) onder vorm van Novichok of radioactief Polonium “cadeau “ gedaan geweest zijn !
    Benieuwd welk wit konijn of Paashaas de bevriende mullahs van onder hunnen tulband zullen toveren !