Iraanse Nobelprijswinnares naar ziekenhuis gebracht

Nobelprijswinnares Narges Mohammadi, die in Iran gevangen zit, is naar het ziekenhuis gebracht voor een hartonderzoek. Mohammadi mocht de gevangenis verlaten om de medische behandeling voort te zetten, valt te lezen op het Instagram-account van de mensenrechtenactiviste, dat wordt beheerd door familieleden in het buitenland.

Een dag eerder was Mohammadi opnieuw de toegang tot het ziekenhuis ontzegd omdat ze de voorgeschreven hoofddoek niet droeg, aldus haar familieleden. Het is niet duidelijk hoe lang Mohammadi in het ziekenhuis zal blijven.

De 51-jarige Mohammadi, een van de bekendste mensenrechtenactivisten van Iran, zit momenteel een lange gevangenisstraf uit in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Ze kreeg dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede "voor haar strijd tegen de onderdrukking van vrouwen in Iran en haar strijd voor mensenrechten en vrijheid voor iedereen".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.