Inwoners Vlaams Gewest meest tevreden over huisvuil- en gezondheidsvoorzieningen

De inwoners van het Vlaamse Gewest zijn het meest tevreden over de huisvuil- en gezondheidsvoorzieningen. Dat blijkt dinsdag uit de resultaten van een bevraging van Statistiek Vlaanderen bij zowat 6.000 inwoners. De tevredenheid over de voorziening en begeleiding van vreemdelingen en kansarmen ligt het laagst.

In vergelijking met eind 2021 is de tevredenheid over scholen en onderwijsinstellingen en over voorzieningen voor kinderopvang afgenomen. In het najaar van 2021 gaf 70 procent aan (heel) tevreden te zijn over scholen en onderwijsinstellingen en 49 procent over voorzieningen voor kinderopvang. In het najaar van 2022 ging het om 67 procent bij scholen en onderwijsinstellingen en 35 procent bij voorzieningen voor kinderopvang.

Jongeren blijken minder vaak tevreden te zijn. Hoe ouder hoe vaker men (heel) tevreden is met de huisvuilvoorzieningen en het openbaar vervoer. Tegelijk neemt de tevredenheid over de staat van de voet- en fietspaden af met de leeftijd. Verder zijn jongeren opvallend minder vaak dan inwoners boven de 35 jaar (heel) tevreden over scholen, onderwijsinstellingen, openbaar groen en natuurvoorzieningen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.