Instituut Tropische Geneeskunde zoekt deelnemers voor evaluatie nieuw coronavaccin

Het Clinical Trial Centre (CTC) van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen gaat een nieuw vaccin tegen COVID-19 evalueren. Daarvoor zoekt het studieteam volwassenen die gevaccineerd zijn tegen covid-19 en maximaal één boosterprik kregen. De studie start in november en duurt zeven maanden.

In Europa zijn al zes vaccins goedgekeurd, maar er is altijd ruimte voor verbetering; bijvoorbeeld op het vlak van eventuele (ernstige) bijwerkingen. Daarom ontwikkelde het Deense Bavarian Nordic een nieuw vaccin. Het studieteam van het ITG zal de veiligheid van het vaccin en de immuunrespons na vaccinatie evalueren.

Patrick Soentjens, hoofdonderzoeker van de studie, raadt iedereen aan om voor een boosterprik te gaan, zeker met het nieuwe ABNCoV2-vaccin: "Studies met een kleine groep patiënten toonden al aan dat dit vaccin leidt tot een hoge immuniteit en zeer doeltreffend (>90 procent) is tegen het coronavirus en al zijn varianten."

Iedereen die minstens 18 jaar oud is, een goede gezondheid heeft en maximaal één boosterprik kreeg, kan deelnemen aan de Æsir-studie. De deelnemers worden zeven keer in het studiecentrum verwacht, verspreid over een periode van zeven maanden. Per studiebezoek krijgen ze 90 euro. Geïnteresseerden kunnen op de website van het ITG een korte vragenlijst invullen om na te gaan of ze in aanmerking komen en zich vervolgens registreren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.