Indrukwekkend afscheid van geliefde huisarts in Welle

Op 26 september overleed huisarts Luc Van Schelvergem uit Welle. Hij werd net geen 77. De huisarts was erg geliefd in zijn dorp en hij stond bekend om zijn voortdurende bereikbaarheid en dienstbaarheid. Dokter Van Schelvergem had de geneeskunde overigens met de paplepel in de mond gekregen want hij volgde zijn vader-huisarts op in Welle. Afgelopen zaterdag werd hij begraven.

Eerst was hij geruime tijd aan de slag als soloarts, net zoals zijn vader. De jongste jaren was hij actief in een groepspraktijk, doktersteam Welle. Dat noemt hem op zijn site een dierbare collega, liefdevolle mentor en voorbeeld, "Naast ongeloof en intens verdriet voelen we ook dankbaarheid voor wie hij was en wat hij betekende voor ons en de vele mensen rondom hem. Hij was een fantastische arts met een enorme expertise, een tomeloze inzet en een warm hart voor zijn vele patiënten", klinkt het nog. "Met zijn ‘Doe dapper voort’ briefje in ons achterhoofd gaan we proberen de zorg voor onze patiënten naar best vermogen verder te zetten. We missen hem nu al onnoemelijk hard."

Dokter Van Schelvergem was als voorzitter van de plaatselijke muziekmaatschappij ook een bekende figuur in het Aalsterse. Hij combineerde de kunst van levensgenieter met die van harde werker. 

Getuigen van zijn populariteit zijn de honderden rouwbetuigingen aan het adres van familie en vrienden. Daarin keren steeds termen terug als 'hulpvaardigheid', 'eenvoud', 'deskundigheid' en 'iemand met een gouden hart'.

De redactie betuigt haar medeleven aan collega's, familie en vrienden.
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.