In totaal 4.600 mensen medisch verzorgd tijdens tweede Tomorrowland-weekend

Tijdens het tweede festivalweekend van Tomorrowland hadden in totaal 4.600 personen medische verzorging nodig. Er moesten ook 75 personen worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de festivalorganisatie gaat het om normale cijfers op een totaal van 200.000 bezoekers.

Tomorrowland benadrukt dat slechts een klein deel van de verzorgingen gebeurden voor gevallen van alcohol- of drugsintoxicatie. De klachten waren voornamelijk blessures zoals verstuikingen en blaren. De meeste 'patiënten' van de medische hulppost staan trouwens al snel weer op het festivalterrein.

De zeventiende editie van Tomorrowland werd overschaduwd door twee overlijdens: een van een medewerker op de crewcamping tijdens het eerste weekend, een van een bezoeker tijdens het tweede. De doodsoorzaak moet in beide gevallen nog worden vastgesteld. Het parket vermoedde bij de medewerker wel al een drugsgerelateerd incident. De bezoeker werd dan weer bewusteloos aangetroffen en overleed wat later in het ziekenhuis.

Tomorrowland zegt er alles aan te doen om bezoekers en medewerkers te sensibiliseren over drugsgebruik en de regelgeving daaromtrent, en de politie voert heel wat controles uit. De aanwezigheid van drugs op het festival volledig voorkomen, zou echter niet realistisch zijn, klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.