In totaal 1.800 boosterprikken op eerste dag van VacCovid in Antwerpen

In Kinepolis Antwerpen hebben 1.800 personen maandag een nieuwe boosterprik gekregen tegen het coronavirus. Ook de komende twee dagen draait het tijdelijk vaccinatiecentrum VacCovid er nog op volle toeren voor geïnteresseerde inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem, zij het steeds op afspraak via vaccovid.be.

VacCovid is een initiatief van de Antwerpse eerstelijnszones, en is vooral bedoeld om wat werkdruk weg te nemen bij huisartsen en apothekers uit de regio. Een afspraak maken bij je huisarts of een apotheker in je buurt kan er voor alle duidelijkheid ook, maar in samenspraak met de lokale besturen van Antwerpen en vier randgemeenten werd besloten om daarnaast een gezamenlijk vaccinatiemoment te organiseren.

"Maandag zijn we na het opbouwen van het vaccinatiecentrum aan 1.800 prikken geraakt", zegt Geert Van de Voorde, voorzitter van de eerstelijnszone Antwerpen Centrum. "Ook vandaag zit zo goed als vol, en voor woensdag is er ook al veel interesse. We zullen dan zien of we ook donderdag en eventueel nog later nog verder doen."

Met de 1.800 van maandag erbij zijn er in totaal 7.000 afspraken gemaakt voor een boosterprik in VacCovid deze week. "Het gaat vooral om mensen van 65 tot 75 jaar", stelt Van de Voorde. "Dat was ook de doelgroep, zij zijn vaak nog mobiel genoeg om hierheen te komen. Ouderen kunnen bij de eerstelijnszorg terecht. Er komen ook jonge mensen, vaak met immuniteitsproblemen, en mensen uit de zorg. Maar die laatsten krijgen niet langer vrijaf voor een vaccinatie."

De interesse voor een boosterprik neemt in ieder geval toe, klinkt het. "De 'sense of urgency' begint duidelijk te komen: mensen horen dat er steeds meer besmettingen zijn, en dat er een piek aankomt", zegt Van de Voorde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.