Iets minder namaak- en illegale geneesmiddelen in beslag genomen

In de eerste elf maanden van 2018 heeft de douane in ons land in de zee- en luchthavens 278,04 kilo, 57.981 stuks en 22 liter namaak- en illegale geneesmiddelen in beslag genomen. Dat is op jaarbasis iets minder dan in 2017. Dat jaar werd 333,9 kilo en 64.258 stuks (en geen liter) in beslag genomen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) op een schriftelijke vraag van Jean-Jacques Flahaut (MR). 

Het recordjaar wat het aantal inbeslagnames in ons land betreft was 2015 toen liefst 8,6 miljoen stuks aan geneesmiddelen in beslag genomen werd en daarnaast ook 87,4 kilo en 618,13 liter. Het grootste deel van de 8,6 miljoen stuks werd toen in beslag genomen in een zeehaven, terwijl het aandeel van zeehavens in het totale aantal in beslag genome n hoeveelheden tijdens de voorbije jaren telkens zeer beperkt was. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.