Hoogste aantal ziekenhuisopnames sinds de zomer

Haast alle coronaparameters blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit het epidemiologisch rapport van Sciensano. Zo werden er tussen 13 en 19 december dagelijks gemiddeld 126,3 mensen met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Dat is het hoogste cijfer sinds 1 augustus en een stijging van 27 procent in vergelijking met een week ervoor.

In het totaal liggen er nu 1.948 patiënten met of wegens covid-19 in de Belgische ziekenhuizen (+30 procent). Dat is het hoogste cijfer sinds 28 juli. Op de afdeling intensieve zorg liggen 81 coronapatiënten, een stijging met 23 procent.

Tussen 10 en 16 december testten dagelijks gemiddeld 1.435 personen positief op het coronavirus. Dat is een stijging met 4 procent in vergelijking met de week voordien. Het reproductiegetal daalde lichtjes en ligt nu op 1,13. De positiviteitsratio ligt op 16,7 procent en bleef daarmee nagenoeg stabiel.

In de periode van 10 tot 16 december overleden dagelijks gemiddeld 10 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een stijging met 56 procent ten opzichte van de vergelijkingsperiode.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.