Hoofd Amerikaanse CDC: "Gefaald bij aanpak corona"

Rochelle Walensky, het hoofd van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC, heeft toegegeven dat het agentschap heeft gefaald bij de aanpak van de coronapandemie in de VS. In een verklaring aan haar personeel, geciteerd door onder meer The New York Times, zei Walensky dat de prestaties van het agentschap "op het kritieke moment niet op betrouwbare wijze aan de verwachtingen voldeden".

Walensky kondigde haar voornemen aan om het agentschap te vernieuwen. Het doel, zo zei ze, is meer nadruk te leggen op de volksgezondheid en de preventie van pandemieën. Concrete maatregelen zijn nog niet bekendgemaakt.

Walensky had in april opdracht gegeven voor een externe evaluatie na kritiek op het werk van het agentschap tijdens de pandemie. Volgens The New York Times bleek daaruit dat de coronaregels "verwarrend en overweldigend" waren. Er was ook een gebrek aan duidelijkheid over verantwoordelijkheden en communicatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.