Honderden Russen verzamelen in Moskou voor begrafenis Navalny

In de buurt van de kerk in Moskou, waar later op de dag de begrafenisceremonie voor de omgekomen Kremlincriticus Aleksej Navalny gepland is, hebben zich honderden Russen verzameld. Er is ook een grote politiemacht op de been en er zijn op heel wat plaatsen versperringen geplaatst, melden diverse media.
Voor de bewuste kerk in het stadsdeel Marino staat een lange rij mensen. Sommigen hebben bloemen mee, anderen staan met tranen in de ogen te wachten. De aanwezige agenten controleren identiteitsdocumenten en persoonlijke bezittingen van voorbijgangers. Naar verluidt zijn de mobiele diensten in het gebied afgesloten en is een verzoek om niet te fotograferen of te filmen opgehangen aan de kerk.
De dienst is gepland om 14.00 uur lokale tijd (12.00 uur Belgische tijd). De begrafenis op het Borisov-kerkhof vindt twee uur later plaats. Volgens Kira Jarmysj, de woordvoerder van Navalny, heeft zijn familie zijn lichaam later dan verwacht ontvangen van het mortuarium. Dat zou kunnen betekenen dat de dienst en de begrafenis vertraging oplopen. 
Het team achter de oppositieleider had donderdag opgeroepen de dienst en de begrafenis bij te wonen, ondanks de aanwezigheid van de politie. Elkeen voor wie Navalny's werk iets betekend heeft, zou aanwezig moeten zijn, zei Jarmiysj.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.