"Het virus krijgt kracht, mensen moeten de bestaande maatregelen respecteren" (De Block)

In de marge van haar bezoek aan het covid-19-testcentrum op Brussels Airport heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gereageerd op de stijgende coronacijfers. "Ik maak me zorgen, het virus blijft gevaarlijk. Mensen moeten de maatregelen respecteren."

"Als er meer besmettingen zijn, maak ik me altijd zorgen", erkent minister De Block. "Ik weet dat de maatregelen niet leuk zijn, maar het is nodig dat we ze blijven respecteren, vooral de quarantaine is zeer belangrijk. Alle maatregelen moeten zoveel mogelijk gerespecteerd worden. Er komen opnieuw meer mensen bij elkaar, scholen zijn opengegaan, sportclubs hervatten, kortom, er is meer verkeer tussen de mensen en dat geeft het virus kracht en dat moeten we vermijden."

De vraag of er bijkomende maatregelen nodig zijn, wimpelt de minister af. Voor haar is het belangrijk dat de bestaande maatregelen gerespecteerd worden. "De maatregelen moeten volgehouden worden, anders krijgen we dat virus niet in bedwang. Het is zeer belangrijk dat de mensen zelf beseffen dat het een gevaarlijk virus blijft. Er zijn nog altijd ziekenhuisopnames. Er sterven nog altijd mensen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.