Helft Belgen tussen 18 en 34 jaar oud is bang, ongerust of gestrest over milieu en klimaat

De helft van de Belgen tussen 18 en 34 jaar oud (48 procent) ervaart angst, onrust of stress bij nieuws over milieudreigingen en de klimaatproblematiek. Dat blijkt donderdag uit een enquête die marktonderzoeksbureau IPSOS samen met de ngo GoodPlanet heeft uitgevoerd.

De enquête is afgenomen bij 1.000 respondenten, die een representatieve steekproef van de Belgische bevolking vormen. Volgens de bevraging vindt 92 procent van de Belgen het belangrijk dat de klimaatproblematiek aan bod komt in het onderwijs. Drie kwart van de Belgen (77 procent) meent zelfs dat de thematiek verplicht aan bod moet komen. 

De enquête brengt ook aan het licht dat jongeren over een beperkte kennis over klimaatkwesties beschikken, klinkt het bij GoodPlanet. Tegelijkertijd geeft 61 procent van de Belgen tussen 18 en 34 jaar aan beter over het thema geïnformeerd te willen worden. De bronnen die ze vooral vertrouwen over het thema zijn klimaatexperten, school en ngo's.

GoodPlanet Belgium wil jong en oud inspireren om een duurzame samenleving te realiseren. De ngo organiseert workshops om jongeren te sensibiliseren en informeren en ondersteunt structurele veranderingen, zoals het invoeren van duurzame schoolkantines en groene speelplaatsen. GoodPlanet Belgium is de Belgische partner van de Fondation GoodPlanet, die in 2005 opgericht werd door de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.