Halen, Diksmuide, Mol en Antwerpen zijn 'actiefste gemeenten' van Vlaanderen

De gemeenten Halen, Diksmuide, Mol en Antwerpen zijn uitgeroepen tot de winnaars van de '10.000-stappenclash'. Dat is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, het Departement Zorg en de Vlaamse Logo's. De campagne wil mensen aanzetten om voldoende te bewegen, maar ook bewustmaken dat "elke stap telt voor de gezondheid".

Tussen 1 en 31 mei namen zowat 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Het doel was om de meeste stappen te zetten. De deelnemende steden en gemeenten werden onderverdeeld in vier categorieën, gebaseerd op het aantal inwoners. En dus zijn er ook vier winnaars.

  • In de categorie met grote steden (+50.000 inwoners) won Antwerpen met bijna 55 miljoen stappen, wat overeenkomt met 38.317 kilometer. Sint-Niklaas en Beveren vervolledigen de top drie.
  • Met een totaal van meer dan 102 miljoen stappen, wat overeenkomt met 71.864 kilometer, kaapt Mol de overwinning weg in categorie -50.000 inwoners. Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo staan op de tweede en derde plaats.
  • In de categorie -20.000 inwoners haalt Diksmuide het van Wingene en Haaltert. De inwoners van de West-Vlaamse stad legden meer dan 160 miljoen stappen en dus 112.219 kilometer af. In de laatste categorie haalt Halen het van Lichtervelde en Galmaarden.

In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd via www.10000stappen.be of via de '10.000 stappen'-app en bijna 2,5 miljoen kilometer afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.

"Voldoende bewegen is belangrijk voor de levenskwaliteit van elke Vlaming, zowel fysiek als mentaal. Het is fijn om vast te stellen dat heel wat steden en gemeenten zich achter dit initiatief hebben geschaard", reageert Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.