GSK investeert 340 miljoen euro in Waver voor productie poliovaccins

GSK heeft woensdag in Waver, op de werelddag tegen polio, een gebouw van 15.000 vierkante meter ingehuldigd, dat gebruikt zal worden voor de productie van poliovaccins en waarvoor een investering nodig was van 340 miljoen euro. De inhuldiging werd bijgewoond door premier Charles Michel, minister van Volksgezondheid Maggie De Block en minister van Begroting Sophie Wilmes.

In het gebouw zullen ongeveer 200 mensen tewerkgesteld worden om jaarlijks meerdere miljoenen vaccins te maken. De investering zou van GSK België de grootste productie-eenheid voor vaccins wereldwijd maken.

Het poliovaccin is nauw verbonden met de geschiedenis van GSK in België, aangezien het in de Belgische laboratoria van de groep was dat de eerste formule voor het vaccin het licht zag in 1956.

Europa is sinds 2002 poliovrij verklaard en wereldwijd is het aantal gevallen afgenomen met 99 procent. Toch is de ziekte niet helemaal verdwenen, en GSK wil bijdragen aan de uitroeiing ervan.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.