Grootste stijging van aantal besmettingen doet zich voor bij tieners

De toenames van de besmettingen blijven zich voordoen in alle leeftijden, maar de grootste stijging doet zich voor bij de tieners. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vanochtend gezegd tijdens de wekelijkse briefing over de coronacrisis.

Meer dan de helft van de mensen met symptomen tussen de 10 en 40 jaar oud legt momenteel een positieve test af. En de toenames van de besmettingen blijven zich voordoen in alle leeftijden, maar de grootste stijging doet zich voor bij de tieners. Zo is het aantal besmettingen gestegen met 124 procent bij de mensen tussen 10 en 17 jaar. "Tot voor kort was een kwart van de nieuwe gevallen vast te stellen bij twintigers, binnenkort nemen de tieners het over", aldus Van Gucht.

Het hoge percentage positieve testen, 28 procent, geeft echter aan dat het werkelijk aantal besmettingen nog veel hoger ligt. De groei van het aantal besmettingen is licht vertraagd maar blijft nog steeds hoog, met een verdubbeling om de negen dagen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.